TINNING STREET RESIDENCE


Working with our community-minded and environmentally-aware client, Tinning Street Residence is about preservation, creation of a compact family dwelling and setting aside land for future development.

Modification to existing house is necessary to reduce its excessive footprint, from 5 bedrooms to 3 bedrooms. A new kitchen-dining-living addition is setbacked sufficiently from existing house to maximise its north facing aspects and create two new courtyards. East courtyard is ideal for outdoor activities whilst west courtyard is ideal for plantings to serve as a natural shade against harsh western sun. A glazed link with uninterrupted views of the courtyard connects the new addition and the house. 

Tinning Street Residence portrays our client's commitment to live responsibly within their community. 


-